17 Jun
17Jun

Apus de soare pe...lacul Somova       

Ochi împăienjeniți de somn, cafea, mic dejun…sau nu. În grabă fugi  în mașină, pășești grăbit în birou, te țintuiești pe scaunul  de la birou! Calculator, avalanșă de email-uri, nenumărate apeluri telefonice!        

Rezolvi o problemă, apar alte trei. Sari prânzul pentru că ești îngropat în sarcini. Trec opt ore, poate și  zece sau mai multe… Ajungi acasă epuizat! În următoarea zi o iei de la capăt! Și-n următoarea! Și tot așa…        

Reziști eroic… până-ți vine să-ți iei câmpii! Ai nevoie să schimbi decorul! Ce să faci? De exemplu ieși în natură unde-ți încarci cel mai bine bateriile.        

Dacă vrei să faci și-un pic de mișcare și-ți place apa, atunci o ieșire cu caiacul este cea mai bună alegere.        

Și uite așa poți ajunge într-o seară de miercuri, joi, chiar și într-o luni, după muncă, într-un SUP (Stand Up Paddle), într-un  caiac sau într-o barcă cu vâsle. Acolo ai mari șanse să te delectezi cu un verde acvatic de care n-ai parte în oraș…, și toate aste la doar 15 minute de Tulcea, pe lacul Somova. Lacul nu numai că nu se va împotrivi, dar te va  primit cu brațele deschise, oferindu-ți tot ce are el mai de preț la ceas de seară : apusul .       

Această parte a drumului Soarelui nu se  întâmplă dintr-o dată, ci se  insinuează  ușor-ușor pe după nori, pe oglinda apei. Nu  durează  prea mult până timiditatea galbenului timpuriu s-a transformat într-un puternic festin portocaliu, concentrat în jurul discului solar.       

Pe asemenea culori, parcă și caiacul aluneca mai voios. Pierzi ceva timp pe acolo fotografiind sau doar încântându-ți privirea cu priveliștea. Această tură la apus e una dintre cele mai romantice invitații pentru îndrăgostiți și cel mai instagramabil moment al zilei.      

Iar pentru că Soarele începe să se ascundă printre nori, vâslești înapoi spre locul de lansare, relaxat, cu un sentiment de liniște și încântare care îti învăluie mintea și corpul.        

Dacă te regăsești în povestea de la  începutul scrierii, indiferent că vorbim de munca de la birou sau de orice altă activitate care se desfășoară în oraș, o asemenea ieșire s-ar putea să fie exact ce ai nevoie ca să te deconectezi și să-ți încarci bateriile. Sau, după cum ne demonstrează  fotografiile, poți să mergi doar așa “for fun“ !!!

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.